De juiste Kieffer voor de juiste prijs! 

Het bedrijf voor gebruikte en nieuwe Kieffer-zadelsWaarom Kieffer

Meer dan 170 jaar geleden is Kieffer begonnen met het ontwikkelen, maken van paardrijzadels en tuig. Doordat Kieffer is blijven innoveren en groeien, heeft Kieffer zich in de loop der tijd ontwikkeld als de premium wereldwijd marktleider voor het maken van Engelse dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels + accessoires, zoals hoofdstellen.

Kieffer is niet vanzelf wereldwijd marktleider geworden, Kieffer heeft de beste kwaliteit leer, zo wordt het leer altijd  op verschillende manieren gecontroleerd, Kieffer heeft de meeste ervaring en alles is handwerk!

Alle Kieffer zadels hebben tegenwoordig een synthetisch versterkte glasvezel-boom overtrokken met een zachte permanente elastische deklaag. Deze zadelboom staat synoniem voor lichtgewicht, perfecte pasvorm, elastisch, heel veel rijplezier, veiligheid en duurzaamheid. Daarom geeft Kieffer ook 5 jaar garantie op de zadelboom.

Kieffer heeft verschillende zadelbomen, onder andere een Medico zadelboom: De Medico boom heeft een 'V-inkeping' in de voorboom waardoor de boom flexibel is en uw wervelkolom ontlast, deze boom wordt in de volksmond ook wel een verende boom genoemd en geeft het meeste comfort.

Kieffer heeft de volgende mogelijkheden wat betreft zadels:

*zadelmaten van 16 t/m 18 inch *vlakke, anatomisch diep, half diep, diepe zit *voorboom breedte staat standaard op medium en kan (d.m.v. infrarood) aangepast worden (meer dan 1 keer) *de kussens zijn gevuld met synthetische wol wat zorgt voor langer in vorm en elastisch blijven van de vulling / kussens *korte, normale of langere keilkussens *vlakke, medium-hoog en hoge kniewrongen *diverse modellen voor bijvoorbeeld paarden met een korte rug zoals de Haflinger, maar ook Lusitano / Barokke paarden, speciale IJslander zadels, paarden met gevoelige rug, endurance, cross / eventing etc.